EyeDrive® szemüveglencsék autóvezetéshez

Tökéletes választás az úton bármely napszakban, bármilyen időben

Majdnem minden gépkocsivezető szenved a vakító fényektől vagy a rosszabb látásviszonyoktól vezetés közben. Az EyeDrive® szemüveglencsék megoldást nyújtanak mindenki számára, akár dioptria nélküli változatban is.
 
Az EyeDrive® lencsék előnyei szemüveget viselő gépkocsivezetők számára:
 
• jelentősen kevesebb vakító fény a szembejövők fényszóróiból, közlekedési lámpákból és a közvilágításból
• minden vakító részlet jobban látható
• a szem kisebb mértékű erőltetése: biztonságosabb és pihentebb megérkezés
 
Az EyeDrive® lencsék kevesebb vakító fényt, ugyanakkor éles látást és széles látómezőt biztosítanak egész nap.
Az EyeDrive® ideális választás mindazok számára, akik sok időt töltenek az utakon: akár második pár lencsének vezetéshez, akár egyetlen párként mindennapi használatra, kifejezetten új szemüvegviselőknek.
 
REFLECT CONTROL – MÉRFÖLDKŐ A LENCSE GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIÁBAN
 
 
 
 
 
 
 
A Reflect Control (tükröződés-szabályozás) az EyeDrive® mögött található trendformáló technológia. Kompenzálja a különböző fényforrások zavaró hatását miközben növeli a kontrasztot még rossz fényviszonyok között is. 
*Az EyeDrive® lencsék akár 90%-kal is csökkentik az éjszakai zavaró fényeket a hagyományos, tükröződéscsökkentő réteg nélküli műanyag lencsékhez képest (1.6 alapanyag esetén).
 
 
Napközben az EyeDrive® lencsék ugyanolyan jól teljesítenek, mint a hagyományos, tükröződéscsökkentő réteggel ellátott lencsék. Éjszakai használat során pedig akár kétszer olyan jó teljesítményt is nyújtanak. A széles látómezőnek köszönhetően az új technológia biztosítja a vezető számára a megfelelő látást minden irányban – még a kritikus pillanatokban is.
 
NAPSÜTÉS ELLENI VÉDELEM – A SZÉLVÉDŐ MÖGÖTT IS
 
A Transitions® XTRActive® fényre sötétedő lencsék szélvédő mögött is besötétednek. Tökéletesen alkalmazkodnak a fényviszonyokhoz és akár 50%-ig is besötétednek még autóban is*. Ez tökéletes látást eredményez a legvilágosabb napsütésben és rosszul megvilágított utakon is, mint például alagutakban vagy erdős területeken. Így a Transitions® XTRActive® lencsék megkímélik viselőiket attól, hogy szemüveget kelljen cserélniük a kormány mögött, ezért teljes mértékben az útra koncentrálhatnak. A Transitions® XTRActive® szemüveglencsék tökéletesen alkalmasak éjszakai vezetésre is. Ötvözik az optimális éjszakai, vakítás elleni védelmet és a kényelmes nappali, napsütés elleni védelmet.

* A Transitions® XTRActive® szemüveglencsék sötétedését számtalan tényező befolyásolja, úgy mint a szélvédő formája és íve, áttetszősége, a vezető és az oldalsó ablakok pozíciója.
 
Az EyeDrive® lencsék elérhetők egyfókuszú és multifokális változatban.
 
EGYFÓKUSZÚ EyeDrive® LENCSÉK:
 
•  EyeDrive® – egyfókuszú szemüveglencsék: éles látás nappal és éjszaka
• EyeDrive® Pro – a további kényelemért: szürkületben és éjszakai használat során a lencsék felső részén található csökkentett dioptriaérték jelentős javulást eredményez a szürkületi látásélességben (Forrás: FH Lübeck, Bachelorarbeit Anne Bullwinkel, Studiengang Augenoptik/Optometrie, 2012)
 

MULTIFOKÁLIS EyeDrive®LENCSÉK:

• EyeDrive® – kipihent szem és tökéletes látásélmény minden távolságra
• EyeDrive® Pro – ezeknek a lencséknek a dioptroiaértéke úgy kerül optimalizálásra, hogy stabil látászónákat és szemerőltetés nélküli látásélményt biztosítson. A széles köztes zónának köszönhetően tökéletesen látható a navigációs eszköz, a műszerfal és a középkonzol, akárcsak a távoli részben az úttest.
• EyeDrive® Pro 4U – az EyeDrive Pro lencsék személyre szabható változata, amelynek elkészítése során az egyedi viselési paraméterek is figyelembevételre kerülnek